El menjador Ă©s l’estada principal de totes les cases, i en la qual es passa mĂ©s estona. Per aquest motiu, hem d’equipar aquest espai de reuniĂł familiar com cal i que sigui el mĂ©s funcional possible sense perdre sentit estĂštic. Per a donar la sensaciĂł d’engrandir el salĂł e, considera aquests tips per a usar amb els teus mobles. Esperem que us serveixin els nostres trucs. La majoria dels dissenyadors d’interiors i arquitectura recomanen considerar les segĂŒents qĂŒestions per a donar sensaciĂł d’engrandir el salĂł.

Segons cada salĂł es poden aplicar els uns o els altres, no fa falta haver de complir-los tots. PerĂČ tenir-los en compte a l’hora de renovar el mobiliari o redecorar-lo. A continuaciĂł us deixem una guia amb els segĂŒents tips!

Tips per guanyar espai al menjador

1. Utilitzar el color blanc de base. Per a crear una aparença espaiosa i oberta, s’usa el blanc com a color bĂ sic. Els elements visuals addicionals a considerar sĂłn catifes, cortines i sofĂ s. Tingui en compte que una estĂštica oberta s’associa amb la falta de desordre. Per a il·luminar l’Ă rea, tanqui cortines o persianes que deixin passar la llum. Alternativament, utilitzi llums de paret per a il·luminar l’habitaciĂł.

2. Utilitzar complements. Els quadres grans i els miralls amplien l’efecte que tenen en una habitaciĂł mĂ©s que els decorats petits. Exhibir-los en un lloc on la llum del sol els travessa augmentarĂ  el seu impacte visual.

3. La prova dels 3 terços. Com saber si tens massa mobles en el teu menjador? Divideix mentalment l’habitaciĂł en tres parts iguals. Ara pregunta’t: si juntes tots els mobles, cabrien en un nomĂ©s un terç? Si la resposta Ă©s sĂ­, llavors tens la quantitat de peces que necessites. PerĂČ si no, Ă©s millor treure’n algun: si estĂ  molt ple, semblarĂ  mĂ©s petit.

4. Crear zones perĂČ sense dividir-les. Canvia el color de parets, sostres o terres en diferents Ă rees o usa diferents materials. Per exemple, el sĂČl de parquet en el “salĂł” i el paviment de pedra en el menjador.

5. Mobiliari multifuncional. Utilitza mobles funcionals a la sala d’estar, taules extensibles, taules de cafĂš que s’aixequen o es mouen, sofĂ s lounge convertibles, taules niu i altres en el menjador.

agranda el salĂłn

6. Color només en tÚxtils. Amb parets i sostres blancs, pot posar colors cridaners en tÚxtils i catifes que no els enfosqueixin. Donaran un toc més ampli.

7. Mobles amb doble propĂČsit. Aposta per una taula on puguis menjar i treballar, o com a taula auxiliar o una altra cadira en el menjador per a donar suport al sofĂ  quan el necessitis. SofĂ  amb canapĂš per a guardar els accessoris, com a mantes, fundes, coixins, etc.

8. No t’oblidis de deixar distĂ ncia mĂ­nima entre mobles. Per a passar entre mobles, deixi una distĂ ncia d’almenys 80 cm. Aquest Ă©s l’espai necessari per a passar cĂČmodament sense veure abarrotat el teu salĂł. Si tĂ© un aparador amb calaixos, deixi un espai de 100 cm des del front del gabinet. Els necessitarĂ s per a obrir-los sense que s’encongeixin.

T’han servit aquests tips? En les nostres exposicions a Tarragona gaudim de tots aquests tips i els utilitzem per a decorar i simular les estades. A mĂ©s, amb els nostres assessors podrĂ  demanar ajuda per a triar els millors mobles per al seu menjador.

Redecorar el teu menjador mai havia estat tan fĂ cil!

Per a més informació:

Si vols saber més, no dubtis a contactar amb nosaltres.
Pots escriure’ns un correu a info@mobles-guell.com
o trucar al telĂšfon: (+34) 977 628 110