Avui en dia coneixem Mobles Güell com la botiga de mobles més antiga de Catalunya. Quina història s’amaga, però, darrere d’aquesta marca gairebé bicentenària?

Masllorenç: el primer assentament del llinatge Güell

A principis del segle XIX va arribar a Masllorenç el primer membre d’una família de fusters i ebanistes. Amb el pas dels anys, aquesta familia va esdevenir un llarg llinatge, i aquell petit taller artesanal es convertí en l’empresa que avui coneixem com a Mobles Güell.

D’aquells treballs d’ebanisteria de finals del sXIX i principis del sXX en resten encara alguns notables exemples. Aquests gairebé 200 anys d’historia han forjat una empresa amb una sòlida experiència i gust per la feina ben feta. Aquest esperit s’ha mantingut en el temps i és encara el que avui distingeix Mobles Güell.

Al llarg dels anys, el que havia estat un taller d’ebanistes i fusters va anar derivant cap a l’especialització en la fabricació de mobiliari per encàrrec. Entre els segles XIX-XX, es produeix el canvi de taller a empresa dedicada a la fabricació i comercialització de mobles.

Expansió i canvi de model de negoci

Per millorar l’atenció al client i preparar-se pel futur, l’any 1910 el responsable de l’empresa amplia els seus coneixements assistint a un curs de decoració i interiorisme. Mica en mica es deixa la fabricació artesanal per anar-se especialitzant en la comercialització, transport i muntatge de mobles. Amb l’augment de models i marques, es s’habilita la primera exposició de mobiliari al carrer Major de Masllorenç.  La família Güell adquiria nous models gràcies a l’expansió del negoci. Això iniciava la construcció de noves naus a l’entrada del poble de Masllorenç, el mateix lloc on avui encara hi ha la seu central de Mobles Güell. Tot i això, encara es conserva la casa-taller original, que actualment s’està habilitant com a casa-museu.

Modernització i adaptació als nous temps

Els anys 1995 i 2004 l’empresa va continuar la seva expansió amb la obertura de dues noves botigues, La Nau mobiliari i Nus botiga de mobles.

La crisi econòmica va obligar l’empresa a replantejar-se el seu creixement. Amb la voluntat d’adaptar-se als nous temps neixen les Marques -50% Güell Qualitat® i Güell Natura®. Güell Natura® és la marca comercial de mobles 100% ecològics i amb processos naturals. -50% Güell Qualitat® és la marca amb mobles de primera qualitat que surten d’exposició amb un 50% de descompte garantit.

Les dues marques, així com també totes les marques habituals de mobiliari de primera qualitat, es poden trobar a l’exposició central de Mobles Güell, a Masllorenç, i a Nus de mobles Güell, ubicada a la N340 a l’alçada del Vendrell.

Seguint la línia de modernització i adaptació, avui en dia Mobles güell aposta també per incrementar la seva presència online, i en aquesta línia treballa per millorar la seva imatge a xarxes socials i el posicionament de les pàgines web, tant de Mobles Güell i Nus, com de la nova marca Güell Natura.

La botiga de mobles més antiga de Catalunya

Mapa de localització de Mobles Güell

És gràcies a aquesta constància que Mobles Güell, a més de ser la botiga de mobles més antiga de Catalunya, segueix sent una referència en el sector de la comercialització de mobles. Una tradició que no està renyida amb l’evolució i la constant modernització per donar a cada client un servei a l’alçada de les expectatives.