En el món de l’interiorisme ja fa uns mesos que certs adjectius estan de moda: ecològic, biològic i sostenible. Ara s’afegeix un nou element a l’equació dels mobles ecològics: reciclable.
Val la pena fer una entrada parlant d’això, perquè realment és un tema que genera confusió. Si fem una busca ràpida a Google, són moltes les entrades que utilitzen el concepte de mobles ecològics quan en realitat parlen de mobles reciclables.

El terme ecològic aplicat als mobles fa referència a la sostenibilitat i puresa de la seva matèria primera i el seu procés de fabricació. Així doncs, anomenem els mobles de Güell Natura mobles ecològics perquè tots els materials utilitzats per a la seva construcció són 100% naturals i respectuosos amb el medi ambient. Són mobles fabricats artesanalment, sense una producció en cadena agressiva i sense utilitzar productes químics tòxics de cap tipus en cap fase del procés de fabricació.

Així doncs, segons aquesta premissa, un moble DIY fabricat amb una pneumàtic i una caixa de fusta no és ecològic: és reciclat. Ep, això no vol dir que sigui dolent fabricar aquest tipus de mobles. Tot el contrari! Extreure nous productes del que suposadament és escombraries té molt de mèrit, perquè no produïm tanta brossa i allarguem la vida útil del que en principi ja no la té, la qual cosa vol dir que no comprarem un producte nou per fer la mateixa funció. No obstant això, seguint el mateix exemple, no podem dir que les parts d’aquest moble reciclat hagin estat creades amb processos i materials naturals, amb la qual cosa no és un moble ecològic.

Els mobles ecològics són d’estil rústic?

L’aspecte estètic dels mobles ecològics, basant-me de nou en les cerques que apareixen a internet, és un altre punt que genera confusió. Si quan penses en un moble ecològic t’imagines una taula de fusta ruda o un penjador en forma d’arbre et suggerim, amb tot el respecte, que visitis una de les nostres exposicions. Veuràs que no hi ha res més lluny de la realitat. Per descomptat que un moble ecològic pot ser rústic, però també pot ser de qualsevol altre estil. De la mateixa manera un moble rústic pot estar envernissat amb resines químiques o haver estat fabricat amb processos tòxics.

A Güell natura tenim mobles ecològics de tots els estils. És més, si te’n agrada un en concret… te’l dissenyem a mida! Insistim, un moble ecològic no es defineix per la seva estètica, sinó pels seus materials i procés de construcció.

I si encara tens dubtes sobre els beneficis dels mobles ecològics, fes un cop d’ull al nostre web.

Obrir xat!
Hola! En què et podem ajudar?
Hola! 👋🏻

Gràcies per a visitar la nostra web. En què et podem ajudar?

Explica'ns el teu dubte i un dels nostres comercials t'atendrà al més aviat possible.

Moltes gràcies! 🧡