En aquest blog exposem les diferències que hi ha entre un somier i una base entapissada. Dues opcions de base per al llit. Tenint en compte les característiques de cada tipus, troba quina és la més adequada per a tu. Et recordem que pots trobar varietat de tots dos models en la nostra pàgina web de Mobles Güell i veure en persona aquest tipus de mobles en les nostres exposicions.

 

Comprendre la diferència entre el somier i la base entapissada

Un somier és un sistema de suport per a un matalàs que proporciona una base perquè el matalàs descansi. En general, es compon d’un marc de fusta amb llistons que el travessen per a suportar el pes del matalàs. Un dels principals avantatges d’un somier és la seva transpirabilitat, superior a la d’una base entapissada. Els somiers també són una opció econòmica, ja que solen ser menys costosos que els somiers entapissats. Són una bona opció per a les persones que prioritzen la transpirabilitat i l’assequibilitat en les seves opcions de roba de llit.

Una base entapissada, d’altra banda, és un sistema de suport que generalment està cobert de tela i brinda un aspecte més luxós i sofisticat a un dormitori. Està dissenyat per a proporcionar fermesa i estabilitat addicionals al descans d’una persona, la qual cosa el converteix en una opció ideal per a aquells que prefereixen una superfície per a dormir més ferma. No obstant això, les bases entapissades tenen una menor capacitat de respiració que les bases dels llits, la qual cosa pot ser un desavantatge per a algunes persones.

Somier o base tapizada

Avantatges i desavantatges del somier

A l’hora de triar un somier, hi ha diversos avantatges a tenir en compte. Les bases de llit són generalment més resistents i duradores que altres tipus de suports de llit, com les bases de llistons. Brinden un suport excel·lent per al matalàs, la qual cosa pot conduir a una millor qualitat del somni i una major comoditat general. A més, els somiers tendeixen a ser més transpirables que les bases entapissades, la qual cosa pot ajudar a regular la temperatura corporal i evitar la sudoració excessiva durant la nit. Això els converteix en una opció ideal per a les persones que viuen en climes càlids i humits.

Si bé els somiers tenen molts avantatges, també hi ha alguns desavantatges a considerar. Un dels principals inconvenients dels somiers és que tendeixen a ser menys estètics que els somiers entapissats. A més, poden fer més soroll que altres tipus de suports de llit, com les bases de llistons, que poden ser una molèstia per als quals dormen poc. Un altre desavantatge potencial de les bases de llit és que poden no ser tan còmodes com les bases entapissades, la qual cosa pot ser una preocupació per a les persones que sofreixen de mal d’esquena o altres tipus de dolor crònic.

Avantatges i desavantatges de la base entapissada

Les bases entapissades són una opció popular que destaca a causa de la seva comoditat i durabilitat. Un dels avantatges d’una base entapissada és que evita la deformació del matalàs i ajuda al fet que duri més temps en bon estat en comparació amb un somier. A més, les bases entapissades es caracteritzen per la seva resistència i poden tenir una vida útil més llarga que les bases de llit o els canapès. No obstant això, és important assenyalar que les bases entapissades tenen una menor transpirabilitat en comparació amb les bases de llit, la qual cosa pot provocar l’acumulació d’humitat i àcars.

Un altre inconvenient d’aquesta mena de moble és la seva fermesa. A l’hora de triar entre un somier o un somier entapissat, és rellevant tenir en compte les característiques de cada element i triar el que millor s’adapti a les teves necessitats.

Somier o base tapizada
Somier o base tapizada

 

A l’hora de triar entre un somier i una base entapissada, és important tenir en compte diversos factors. Aquests poden incloure el nivell de suport requerit, el nivell de comoditat desitjat i l’estètica general del dormitori. A més, com s’ha comentat anteriorment, és important considerar el tipus de matalàs que s’usarà amb la base del llit, ja que uns certs tipus de matalassos poden funcionar millor amb una mena de suport que amb un altre.

Per tant, els factors a considerar en triar una base entapissada inclouen la seva capacitat per a respirar, fermesa i ventilació. Si el matalàs és de làtex, és millor secundar-lo sobre somiers, perquè milloren la transpirabilitat i la fermesa.

Somier o base tapizada

Per a més informació:

Si vols saber més, no dubtis a contactar amb nosaltres.
Pots escriure’ns un correu a info@mobles-guell.com
Trucar al telèfon: (+34) 977 628 110

Obrir xat!
Hola! En què et podem ajudar?
Hola! 👋🏻

Gràcies per a visitar la nostra web. En què et podem ajudar?

Explica'ns el teu dubte i un dels nostres comercials t'atendrà al més aviat possible.

Moltes gràcies! 🧡