Com mantenir el saló en ordre? Mantenir el saló en ordre és essencial per a crear un ambient acollidor en la nostra llar. En aquest blog, trobaràs consells pràctics per a aconseguir-lo. Identificar i eliminar els sorolls visuals, optimitzar el magatzematge, desfer-nos d’objectes innecessaris, distribuir conscientment els objectes, establir una rutina de manteniment i entendre l’impacte emocional del desordre són aspectes clau a considerar. Continua llegint aquest blog, i amb Mobles Güell podràs descobrir com mantenir el teu saló organitzat i agradable.

Identificar i eliminar els sorolls visuals

El primer pas per a mantenir l’ordre en el saló és identificar aquells elements que generen desordre visual i eliminar-los. Això implica revisar detingudament l’habitació i examinar si hi ha objectes que no tenen relació amb l’ambient o que simplement ocupen espai sense aportar valor estètic.

Per exemple, una taula auxiliar plena d’andròmines o adorns sense sentit pot crear una sensació de caos visual. És recomanable buidar-la i trobar un lloc més adequat per a emmagatzemar aquests objectes que no tenen una funció pràctica o decorativa en el saló.

Així mateix, és important prestar atenció als detalls més petits. Sovint, els cables i els dispositius electrònics poden formar un embolic visual en el saló. Organitzar-los de manera ordenada i ocultar-los darrere de mobles o utilitzant caixes especials per a cables pot ajudar a reduir el desordre visual.

A més, és fonamental tenir en compte la distribució del mobiliari. Mobles grans o massa voluminosos poden generar una sensació d’aclaparament en el saló i dificultar el flux visual. És recomanable avaluar si és necessari reorganitzar la disposició dels mobles per a crear un espai més ampli i harmoniós

Com mantindre el saló en ordre
Com mantindre el saló en ordre
Butaca amb reposacaps Koly

Optimitzar el magatzematge en el saló

L’adequat magatzematge és essencial per a mantindre el saló en ordre i lliure de desordre. Utilitzar prestatgeries, llibreries i prestatges oberts pot ser una excel·lent manera d’agregar espai de magatzematge i al mateix temps decorar l’ambient. Aquests elements ens permeten exhibir els nostres objectes favorits, com a llibres, fotografies o records, al mateix temps que els mantenim organitzats i a l’abast.

Una altra opció molt útil per a optimitzar el magatzematge és utilitzar cistelles i caixes. Aquests recipients ens permeten agrupar objectes similars i mantindre’ls en un sol lloc, evitant que es dispersen per tota l’habitació. A més, agreguen un toc decoratiu i ordenat al saló.

Si ens trobem amb un saló petit, podem aprofitar al màxim cada racó utilitzant mobles amb espais d’emmagatzematge integrats, com a taules de centre amb compartiments o sofàs amb calaixos. Aquests mobles ens brinden l’oportunitat de mantindre els objectes essencials organitzats i fora de la vista, ajudant a crear una sensació d’amplitud en l’ambient.

És important ser conscients de la quantitat d’objectes que tenim en el saló i només mantindre aquells que són realment necessaris. Desfer-nos d’objectes innecessaris alliberarà espai i facilitarà el manteniment de l’ordre. En guardar els objectes que realment utilitzem i buidar espais buits, aconseguirem una sensació d’ordre i harmonia en el saló.

como mantener el salón en orden

Desfer-se d’objectes innecessaris

Un pas fonamental per a mantindre l’ordre en el saló és desfer-se d’aquells objectes que no són necessaris. En acumular coses en el saló, l’habitació es veu més petita i desordenada. Per això, és important reflexionar sobre els elements que no tenen un valor pràctic ni decoratiu i desfer-nos d’ells.

Per a començar, és recomanable realitzar una avaluació exhaustiva de cada objecte present en el saló. Pregunta’t a tu mateix si aquell objecte realment t’aporta un valor significatiu. Si la resposta és negativa, és moment de dir adeu. Recorda que desfer-te d’objectes innecessaris t’ajudarà a alliberar espai i a mantindre el saló en ordre.

Una estratègia útil és classificar els objectes en diferents categories. Per exemple, una categoria pot ser “objectes que no s’usen”, on podries incloure aquells elements que han estat emmagatzemats durant molt de temps sense haver-los utilitzat. Una altra categoria podria ser “objectes duplicats”, on podries agrupar aquells elements dels quals tens més d’un però només necessites un d’ells.

Una vegada que hages classificat els objectes, és hora de prendre decisions. Pots considerar donar o regalar aquells objectes en bon estat que ja no necessites. Una altra opció és vendre’ls si tenen algun valor econòmic. Però recorda, l’objectiu és desfer-se d’ells, així que assegura’t de no traslladar el desordre a un altre lloc de la teua llar.

No tingues por de desfer-te d’objectes que ja no tenen un valor pràctic o decoratiu per a tu. Recorda que mantindre un saló organitzat implica tindre només aquells objectes que realment t’aporten una cosa positiva en la teua vida.

sillon relax manual

Distribució conscient dels objectes

Una vegada que hàgem eliminat els sorolls visuals i optimitzat el magatzematge en el nostre saló, és el moment d’abordar la distribució dels objectes de manera conscient. Aquest pas és fonamental per a aconseguir un saló ordenat i funcional.

El primer que hem de tindre en compte és l’ergonomia i el flux de moviment a l’habitació. És important col·locar els mobles de manera que permeten un fàcil desplaçament i no obstaculitzen la circulació. Per exemple, assegurem-nos que els sofàs i les cadires estiguen col·locats de manera que no bloquegen el pas.

Un altre aspecte a considerar és la creació de zones definides dins del saló. Podem utilitzar catifes o mobles com a separadors visuals per a delimitar i organitzar diferents àrees, com l’àrea d’estar, l’àrea de joc o l’àrea de lectura. Això ens ajudarà a mantindre l’ordre i a facilitar l’ús de cada espai de manera específica.

També és important tindre en compte la grandària i la proporció dels mobles en relació amb l’espai disponible. Els mobles massa grans poden aclaparar l’habitació i dificultar la mobilitat, mentre que els mobles massa petits poden semblar desproporcionats i donar una sensació de desordre. Assegurem-nos de seleccionar mobles adequats a la grandària de la nostra sala.

A més, hem de parar atenció a la disposició dels objectes decoratius. Evitem saturar els espais amb massa adorns i seleccionem aquells que realment aporten valor estètic. Distribuïm els elements de forma equilibrada, evitant agrupar-los tots en un sol racó. Això contribuirà a una sensació d’harmonia i ordre visual.

No oblidem la importància de la il·luminació en la distribució del saló. Assegurem-nos que hi haja una bona il·luminació general que permeta veure i gaudir tots els racons de l’habitació. A més, podem utilitzar punts de llum focalitzats per a ressaltar àrees específiques i crear ambients més acollidors.

promoció sofàs ipsilon

Establir una rutina de manteniment de l’orde

Per a mantindre el saló en ordre de manera efectiva, és fonamental establir una rutina de manteniment regular. Establir horaris i hàbits específics t’ajudarà a mantindre l’ordre i evitar que el desordre s’acumule.

En primer lloc, determina un moment del dia per a dedicar exclusivament a organitzar i netejar el saló. Pot ser al matí, a la vesprada o en qualsevol moment que s’ajusti a la teva rutina diària. Durant aquest temps, assegura’t de fer les següents tasques:

  • Recollir i guardar els objectes que estiguen fora del seu lloc. És important retornar cada cosa al seu lloc corresponent per a evitar que s’acumulen i generen desordre visual.
  • Netejar i ordenar les superfícies, com les taules, repeus o prestatgeries. Retira la pols, elimina taques i col·loca els objectes decoratius o els llibres en el seu lloc.
  • Revisar i organitzar els mobles auxiliars, com a cistelles o contenidors, on guardes objectes petits. Assegura’t que cada cosa estiga en la seva caixa o contenidor corresponent per a evitar que es barrejin i dificulten la cerca.
  • Eliminar qualsevol objecte innecessari que hages identificat prèviament. Si trobes alguna cosa que no aporta valor pràctic ni estètic al saló, desfés-te d’això. No tingues por de buidar espais i alliberar l’ambient.

A més, és recomanable establir petites tasques diàries per a mantindre l’ordre en el saló. Pots dedicar uns minuts cada dia a recollir els objectes que hagin quedat fora del seu lloc o a netejar alguna superfície en particular. Aquestes tasques diàries t’ajudaran a mantindre l’ordre de manera constant i a evitar que el desordre s’acumule.

Recorda que la clau per a establir una rutina de manteniment de l’ordre en el saló és ser constant i disciplinat. Una vegada que adquirisques l’hàbit, notaràs com es manté organitzat i acollidor en tot moment.

butaca fixa koly

L’impacte emocional del desordre en el saló

El desordre en el saló no sols afecta a l’estètica i a l’ordre físic de l’habitació, sinó que també té un impacte emocional en nosaltres. Viure en un espai desordenat pot generar sentiments d’ansietat, irritabilitat i aclaparament, la qual cosa afecta directament el nostre estat d’ànim i benestar en general.

Quan entrem en un saló desordenat, el nostre cervell interpreta eixe caos visual com un senyal de desorganització i falta de control. Això pot generar estrés i dificultat per a relaxar-nos adequadament en la nostra pròpia llar. A més, l’acumulació excessiva d’objectes innecessaris en el saló pot fer que ens sentim aclaparats i ens costi concentrar-nos en les nostres tasques diàries.

La presència de desordre en el saló també pot afectar les nostres relacions socials. Pot generar vergonya i evitar que convidem a amics o familiars a la nostra llar. A més, el desordre pot dificultar la convivència amb els nostres sers estimats, ja que pot generar conflictes i tensions a causa de la falta d’espai i a la dificultat per a trobar objectes o mantindre un ambient agradable.

D’altra banda, un saló ordenat i organitzat té un impacte positiu en el nostre estat d’ànim i benestar. Entrar en un espai net i ordenat ens genera una sensació de calma, harmonia i pau mental. Ens ajuda a relaxar-nos, a gaudir de moments de descans i a concentrar-nos en les nostres activitats diàries. A més, un saló ordenat ens permet aprofitar millor l’espai, facilitant la circulació i l’ús dels mobles de manera eficient.

 

En les nostres exposicions disposem de diferents bufets per a una entrada organitzada. A més, amb els nostres assessors podrà demanar ajuda per a triar el moble adequat segons el seu rebedor.

Per a més informació:

Si vols saber més, no dubtis a contactar amb nosaltres.
Pots escriure’ns un correu a info@mobles-guell.com.
Trucar al teléfon: (+34) 977 628 110

Obrir xat!
Hola! En què et podem ajudar?
Hola! 👋🏻

Gràcies per a visitar la nostra web. En què et podem ajudar?

Explica'ns el teu dubte i un dels nostres comercials t'atendrà al més aviat possible.

Moltes gràcies! 🧡